Djurgården

Idag ska jag och tobias ge oss ut på en promenad i Djurgården. Vi har nämligen inte hunnit utforska staden särskilt väl än eftersom att de destinationer vi rör oss mest på - skolan och kyrkan - ligger inom samma område. För Tobias är det ju exakt samma... haha. Nåväl, vi var faktiskt på en promenad i Gamla stan för ett litet tag sedan och det är en jättemysig stadsdel! Man känner för att åka cykeltaxi, om ni förstår känslan:)

Igår kom Tobias upp till Stockholm igen och det kändes otroligt skönt! Inte för att vi var i olika städer särskilt många dagar men ändå. Stockholm känns mycket mer som hemma när Tobias också är här.

Visste ni förövrigt att fotbollsspelare och slavar tas upp som en tillgång i redovisningen, men inte personal? De bokförs som en utgift. Lite intressant kuriosa... :)

Dagens high:
Att få vakna upp och bli överraskad av en presentask med en penna i

Dagens low:
Att jag råkade fälla en helkroppsspegel vilket resulterade i massa glassplitter. Bra med det är att en halvtimmes städning senare känns det som om man blivit en erfarenhet rikare! Jag menar, när man var liten och tog sönder något sa jämt mamma: gå inte nära, ta på sig skor... eller något liknande. Nu var jag tvungen att gå nära och sopa upp det själv.

Veckans utmaning:
Jag och Tobias antog häromdagen en utmaning att inte klaga eller säga något negativt på hela veckan! Hehe. Om det är något problem får man givetvis ta upp det, men inte säga något bara för at klaga. Anta den du med!

Stor helgkram från oss,



Tobias&Emma




Vill du vara lycklig?

Om du vill vara lycklig en timme,
ta en tupplur.

Om du vill vara lycklig en dag,
åk och shoppa.

Om du vill vara lycklig ett år,
ärv en förmögenhet.

Om du vill vara lycklig en livstid,
hjälp någon annan.


Uthållighet

Hej hallopp allihopa!
Måste säga att det är skönt att vara tillbaks i Norrköping. Det är skönt att kunna röra sig på en lite större yta än 19 kvm. Det räcker inte att ta två steg till toan och ett hopp tillbaks till böckerna längre, man hinner faktiskt se flera rum på vägen med olika färger på tapeterna. Man kan vila ögonen på någonting annat än en vit/beige vägg med icke-matchande tavlor, man lever helt enkelt upp lite mer.

Jag kom på en sak häromdagen. Jag satt och masserade Emma efter hennes hårda arbete och vips så for en tanke genom mitt huvud. Jag tänkte: "Jag skulle kunna sitta här och massera henne i flera timmar med tanke på hur skönt det skulle vara om någon gjorde det på mig". Utan att hon hade lovat att ge någonting igen för mödan, och utan att jag tog för givet att hon skulle göra det, kunde jag sitta och massera henne hur länge som helst bara med tanken på hur skönt det skulle vara om någon gjorde det här för mig. Tanken på det blev lika gött för mig som om någon faktiskt masserade mig. Tanken på hur skönt det var för henne gjorde att jag kunde tänka mig att hålla på länge, länge utan att få någonting tillbaks.

Jag tänkte direkt på hur Gud ger oss uthållighet att göra det goda utan att ibland få någonting tillbaks (i denna värld).

"Den som ömmar för den fattige lånar åt Herren och får lön av honom för det goda han gjort".
- Ords 19:17


Detta motiverade mig att massera hur mycket som helst i vetskap om att jag en dag kommer att få njuta av det goda Gud har för mig. Det är endast med en kärlek som Guds och en nåd som hans som vi kan få en sådan styrka att göra det goda. Vi bör inte förvänta oss någonting tillbaks av någon när vi lånar ut, det kan göra oss besvikna. Vi lånar ut då vi älskar och då Gud älskat oss först och störst så ger han oss i överflöd. Jag har blivit så älskad av Gud att jag kan hålla på ett helt liv att göra goda handlingar när jag vet att det kommer belönas i himlen.

Jag kan göra hur mycket gott som helst utan att få någonting för det och det jag gjort kanske till och med blir totalt ignorerat eller förstört av någon annan. Trots detta vet jag att Gud har sett det och att jag har gjort vad han har sagt. Det jag gjort har ett värde i hans ögon!
 
Som vi skrivit här på bloggen förut: Även om allt gott du gör ruineras och inte uppmärksammas. Fortsätt att göra det goda ändå, för i slutändan är det en sak mellan dig och Gud ändå. - Ett budskap från moder Theresa


Tjollahopp!

//T&E


WWA skriver historia!

Igår var jag med det lovade bandet Wrestling with Angels i deras studio i Norrköping. Jag må säga att bandet har mycket på G...

Det var länge sedan bandet släppte någonting och jag kan nu berätta att bandet har tagit stora steg i utvecklingen sedan förra skivan när jag fick höra vad som var på G i studion. Ojojoj... Nu får ju inte jag avslöja för mycket här men den nya trummisen Rasmus har bidragit med sina kvalitéer och tillsammans med producenten Gustaf Spetz (i spetzen) så slår WWA på stort. Albumet kommer att innehålla minst 10 sköna, nytänkande, spännande, högkvalitativa låtar. Jag ser otroligt mycket fram emot skivsläppet och jag vet åtminstone en själ som kommer ta sig till releasen....:):):)

Jag säger som Lukas (Singer) sa innan han tryckte på REC när Olle (Gitarrist) skulle lägga en av de revolutionerande gitarrerna: "Vi skriver historia!"




Håll utkik på www.myspace.com/wrestlingwithangels efter de nya låtarna som beräknas släppas framåt våren:)
Jag önskar också grabbarna största Good Luck!!

Blessings
T&E


Välkommen till vår nya blogg!

Snart kommer ännu fler sköna blogginlägg från oss:)


RSS 2.0