Nytt boende

Jag har äntligen fått tag på ett boende i STHLM. Samma korridor som Emma. Det är på 18 kvm (1 kvm större än Emmas) och med fönster mot vägen. Vi delar kök allesammans i korridoren men oj så gött! Vad kul vi ska ha och vad glad jag är att det löste sig så här SJUKT bra!

Introduktionsveckorna fortsätter på KTH och det blir heldagar från 09.00 på morgon till sent på kvällen. Idag tog jag mig hem mellan aktiviteterna för att få ta det lite lugnt, käka lite mat och ladda inför studentkonsert med Florence Valentin kl 22 i kårhuset.

Självklart var "Skistar Seaview Resort" jag talade om i tidigare inlägg en stor bluff. Det vara bara ett sätt för våra faddrar, väktarna och de andra som anordnar introveckorna att få ut oss till kårens sportstuga i sthlm's skärgård där lite lek och gasque (fest) väntade. Kul grej ändå, men visst såg man igenom bluffen ganska snart. Faddrarna latjadde allt för uppenbart med "de anställda" på Sweco som skulle bygga anläggningen, kullen som nu låg på 60 meter ö.h. skulle byggas på 80 meter till med jord från hammarby kulle som skulle transporteras med lastbilar. Troligt!

Ha det fint sålänge! Nu ska jag bära upp lite möbler till mitt nya rum:)


cykelsemester.

En av sommarens höjdpunkter var cykelsemestern! Vi blev välsignade med vackert väder, trevlig cykelfärd och en fin kanal att vila ögonen på. Vi hade med oss stormkök och tält, så det var absolut "årets mest friluftiga". Här kommer lite bilder:

Förebild.



speciell skapelse...

nu blev det knasigt med kameran, mer kommer snart:)


KTH!

Spännande, roligt, nytt och intressant!
Idag var introduktionsdagen för Samhällsbyggnad-programmet på KTH.
Det var mycket att ta in och många nya ansikten att lära känna. Mycket trevligt och skoj!
Under två veckors tid ska vi nu bara umgås, göra en massa knäppa grejer, leka omkring och gå en matematikrepetitionskurs. På onsdag åker vi för att kolla på Stockholms nyaste tillskott i byggbranschen "Stockholms Seaview Resort" som är ett hotell vid vattnet vid Hammarby sjöstad. Det står inte där än men vi ska ta del av bygget och bli inspirerade för framtiden. Initiativtagarna till bygget är Skistar som kommer bygga en ny skidanläggning i området för både utförsåkning och längdskidåkning. Skidspåret, 2,5 km långt, kommer att byggas in och vara öppet året runt. Lite hastig kuriosa;P

Utbildningens främsta kännetecken är kombinationen av naturvetenskap och samhällsbyggnadsteknik med samhällsvetenskap. Utbildningen ger en bred kunskapsbas inom matematiska och naturvetenskapliga ämnen, men också kunskaper inom IT, ekonomi och juridik. Därefter sker en successiv specialisering mot byggnads och anläggningstekniska frågeställningar eller frågor kring planering och fastighetsutveckling. (Copied)

Finns mycket jobb att hämta med denna utbildning;)

Ha det fint tills vi skriver igen!
//Tobias




KTH's huvudbyggnad på campuset.

RSS 2.0