Projektledare

Jag och en tjej till har precis blivit projektledare för ett nystartat projekt!

Projektet är inriktat mot Uganda och behandlar CSR- och biståndsrelaterade frågor. Helt sjukt intressant. Uganda som land med dess historia och ledare är både fascinerande och skrämmande och det ska verkligen bli givande att få lite mer insyn i det landet. Idag är Uganda ett land som är starkt biståndsberoende och andelen bistånd utgör cirka 50 procent av deras totala utgifter. Medelåldern är 39 år för män och 40 år för kvinnor. Drygt 40 procent av landets vuxna befolkning är analfabeter. Även fast Uganda varit fokus för många multi- och bilaterala biståndsgivare under en lång tid finns det mycket som behöver förbättras, bland annat en mer utbredd privat sektor och landets infrastruktur.

Syftet med projektet är dels att stärka skolans goodwill (enligt skolan... hehe...) men givetvis främst att få bidra till landets utveckling. Att få hjälpa lokala entreprenörer. Att få se landet byggas upp genom de stora förmågor och den stora potential som finns i lokalbefolkningen. Att ge ekonomiskt stöd till nyckelpersoner i landet som påverkar åt rätt håll.

Dock är projektet nytt för i år vilket innebär mycket tid, ansvar, och fantastiskt spännande!

Sverige har en ambassad i Kampala, Uganda. Hederskonsulen kommer till Sverige och ska träffa oss på onsdag för att diskutera utformningen på det här projektet. Så spännande (för tredje gången), men det här är liksom typ det jag vill göra! :)

Gud är så god! Han vet när han ska öppna dörrar!

Kram


RSS 2.0